Annonce
Natur

Camilla fik unik oplevelse med hele Sluseholmens kæledægge: Det var noget helt specielt

Camilla og Sluzy legede i Københavns Havn. Foto: Privat
Camilla Andersen fra Sluseholmen fik sig en særlig oplevelse med den sæl, der har slået sig ned i området, da hun var ude på en af sine hyppige ture på paddleboard i Københavns Havn.

Det er ikke gået manges næse forbi, at Sluseholmen har fået en ny beboer i skikkelse af en sæl, der af lokale er blevet døbt Sluzy.

Som navnet indikerer, har sælen slået sig ned i Sluseholmen tæt ved slusen, hvor den hyppigt ligger på en lille mole til stor begejstring for områdets beboere.

En af beboerne i form af Camilla Andersen fik dog et noget anderledes møde med Sluzy, end de fleste andre. På en af Camillas hyppige ture på paddleboard i Københavns Havn stødte hun nemlig på den lille sæl, der nysgerrigt fulgte efter og legede med hendes board.

Annonce
Sælerne er kommet til Sydhavnen. Foto: Kristina C. Larsen

Oplevelsen var hun så heldig at fange på en film, som hun har delt i den lokale beboergruppe ‘Sluseholmen - Kanalbyen i København’.

Videoen har fået tæt på 900 interaktioner, og folk er i det hele taget meget begejstret over mødet mellem Camilla og områdets kæledægge.

- Det var noget helt specielt at møde sælen her i Københavns Havn. Jeg har tit surfet i udlandet med sæler, og jeg ved, at de er nysgerrige af natur, og så længe jeg havde lidt fart i paddleboardet var sælen meget interesseret i at lege og skubbe lidt til det. Det var en rigtig fin og hyggelig oplevelse, siger Camilla.

En fast beboer

Sluzy holder som nævnt tit til ved slusen, hvor folk hyppigt slår et smut forbi for at se, om den er ‘hjemme’. Camilla ser den tit, og hun glæder sig ligesom de fleste andre i området over, at sælen er kommet til.

- Jeg synes, det er hyggeligt, at sælen er kommet hertil. Det bringer på en eller anden måde naturen lidt tættere på, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg håber, den trives godt her, for det ville jo være skønt, hvis den blev, siger hun.

I det hele taget er folk i området rigtig gode til at give sælen plads og fred, og det gavner helt sikkert chancerne for, om opholdet bliver permanent.

Det var noget helt specielt at møde sælen her i Københavns Havn. Jeg har tit surfet i udlandet med sæler, og jeg ved, at de er nysgerrige af natur, og så længe jeg havde lidt fart i paddleboardet var sælen meget interesseret i at lege og skubbe lidt til det.

Camilla Andersen

Ejgil Andersen, forstfuldmægtig i Miljøstyrelsen, fortæller nemlig, at sæler af natur er opportunistiske og tilpasningsdygtige.

- Det kan nemt være, at sælen bliver hængende, hvis den finder ud af, at der er godt at være ved Sluseholmen. De er nemlig opportunistisk anlagt, så det er ikke utænkeligt, at den vil blive, siger han og fortsætter:

- Til trods for den store menneskelige aktivitet på Sluseholmen er det et godt sted for sælerne at leve, fordi strømmene ved sluserne sørger for at samle fiskene, hvilket giver gode jagtforhold.

Sælerne er kommet til Sydhavnen. Foto: Kristina C. Larsen
Annonce
Heltegerning

Thomas sprang ind ad Anjas vindue og reddede hendes liv: Nu hædres han i hele landet

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Til minde om

Klaus mistede sin ven og udødeliggjorde ham i Sydhavnen: Jeg tror, han sidder deroppe og griner af det

Lokalhistorie

Sydhavnens Gadenavne: Blev født i kælderbutik og endte som Kong Harald

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Hønge i klumme: Staten støvsuger pensionisters økonomi

S-tog står stille

forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Offentlig transport For abonnenter

overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Sydhavnen

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Bølgen blå

Sæsonen er alt for kort: Københavnerne skal have større glæde af havnebadene

Nye tal: Her er de mest populære børnenavne

112

Mystisk lejlighed fik boligselskab til at slå alarm: Mand skjulte sig ulovligt i Danmark

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Offentlig transport

Datoen er sat: Nyt stoppested for havnebussen åbner snart

Annonce