Annonce
Debat

Efter flere år i kaos: Politikerne svigter beboerne på Anker Jørgensens Plads

Hans Præstbro. Foto: Maj Carboni

Siden 2018 har situationen som bekendt været ulidelig for beboerne omkring Anker Jørgensens Plads. Flere beboere har opgivet og er flyttet flygtende fra støj, druk, utryghed og vold.

Den lille plads midt på Borgbjergsvej har været i undtagelsestilstand siden nedlukningen af Mozarts Plads. Det er en fastlåst nødsituation, som politikerne ikke har taget alvorligt nok.

Det lokale ønske om et midlertidigt alkoholforbud blev nedstemt i Borgerrepræsentationen, også selvom politiet og endda pladsens brugere syntes, det skulle prøves af. Det blev afvist med ord om, at "man ikke kan forbyde sig ud af udsathed" og andet retorisk nonsens, som antyder, at de pågældende politikere har en større interesse i at fremstå politisk korrekte end at tage de desperate lokale beboeres problemer alvorligt.

Annonce


Den lille plads midt på Borgbjergsvej har været i undtagelsestilstand siden nedlukningen af Mozarts Plads. Det er en fastlåst nødsituation, som politikerne ikke har taget alvorligt nok.

Hans Præstbro, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation (S)


Kompromiset blev, at der skulle stå et supplerende alternativt byrum klar til sommeren 2021 suppleret af en styrket social indsats for de udsatte borgere. Begge dele gode tiltag, hvis bare det ikke var fordi, at der ingen styring eller koordinering er på den todelte indsats. To forvaltninger er involveret, hvilket betyder, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør.

Det er desværre typisk for Københavns Kommune, for under hvilken borgmester skal styringen høre under, når man har en indsats, som involverer mere end en forvaltning? I stedet må man forfalde til usystematisk og uforpligtende løbende dialog mellem de involverede lokale og kommunale parter. Nu er planerne kuldsejlet, blandt andet fordi der ikke på forhånd var planlagt, hvordan brugerinvolveringen skulle foregå. Der bliver intet alternativt byrum denne sommer.

Det er ikke godt nok. Politikerne på rådhuset svigter beboerne på Anker Jørgensens Plads med en halv løsning, som falder mellem flere stole. De skal derfor hurtigst muligt beslutte en ny plan for at hjælpe Sydhavnen. Og i en organisering, hvor kommandovejen er fastlagt på forhånd, og som går på tværs af de forskellige forvaltninger. Og man bør erkende, at et midlertidigt, ekstraordinært alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads er en nødvendighed. Det skylder man Sydhavnen i almindelighed og de ulykkelige naboer i særdeleshed, inden de alle er flyttet væk.

Annonce
Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Natur

Københavnerne vil hjælpe naturen i stort projekt – og du kan være med

Lokalhistorie

Tony mindes Sydhavnens mange vandrehistorier: Særligt dem om børnelokkere og blottere var skræmmende

Byliv

Gæster melder om problemer med menneskelort i populær park: Nu er det gået helt galt

Kultur

Gør dig klar til kæmpe fest: Lokal festival afslører hovednavn

Sydhavnen

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Samfund

Efter stort fald under corona: Nu er indbrudstyvene tilbage

Byliv

Sommerferie i Sydhavn: Jonas og Anna Luna tager byens børn ud i naturen

Annonce