Annonce
Byliv

Få nu styr på de hunde: Fåret My humper rundt efter nyt angreb

Fårene på Tippen er igen blevet såret efter løse hunde har jagtet dem. Her er My, der er blevet halt efter jagten. Foto: Christina Søgaard
Der har igen været flere episoder, hvor løse hunde jagter eller bider fårene på Tippen - en har fået bidsår, en anden er blevet halt.

Fårene på Sydhavnstippen er igen blevet bidt og har fået skader, efter løse hunde har jagtet dem.

23. juni var en løs hund på spil og bed mor-fåret Beta i ballen og på halen.

- Hun og flokken er tydeligt påvirkede af situationen og det tog en masse kæl og tryghed, før Beta blev i humør til at tygge drøv igen. Formand Rie kom ud med sårspray, og vi holder øje med sårene, fortalte frivillig dyrepasser hos Børnenes Dyremark, Christina Søgaard, på Facebook lige efter episoden.

Annonce

Og 30. juni var den gal igen. Her blev fåret My jagtet af en hund. My er mor til mange af de lam, der har gået på Tippen.

- Jeg hørte, at en hund gøede, og så kom jeg hen og så, at en løs hund havde trængt fåret Mini op i en krog og fik splittet hele flokken ad. Faktisk mødte jeg en mand, der kom gående, og hilste pænt på ham, og bagefter tænkte jeg, at det nok var ejeren, fortæller Christina Søgaard.


Hvis man pænt beder om, at hundeejeren tager hunden i snor, bliver man svinet til eller demonstrativt ignoreret.

Christina Søgaard, frivillig dyrepasser


I den panik hunden skabte, fik My skader på benet, så hun nu humper rundt.

- Når fårene løber i panik, bliver de tit halt. Nu er der gået en uge, og kommer der så en hund igen, så er det hende, der bliver lagt ned og bidt. Det er faktisk dagligt, der er løse hunde derude. Der er ingen respekt, siger Christina Søgaard.

Skiltning slår fejl

Efter fåret Betty blev dræbt af en eller flere hunde i januar på Tippen, har By & Havn sat nye skilte op om, at hunde skal holdes i snor. Men Christina er ked af skiltenes udformning.

- Der er kommet nogle skilte, hvor der kun er en masse tekst, og jeg hører fra folk, at det ikke er noget, de læser. Ude ved Naturskolen på Amager er der sat nogle skilte op med klar besked og billeder, så man ikke er i tvivl om budskabet, og dem kunne jeg godt tænke mig, siger Christina Søgaard. Der sjældent har held med at overtale hundeejere til at sætte en snor på hunden.

- Hvis man pænt beder om, at hundeejeren tager hunden i snor, bliver man svinet til eller demonstrativt ignoreret, også selv om de kan se, at fårene bliver bange og løber. Jeg ved, at mange er holdt op med at påtale det, fordi de ikke orker at blive talt til på den måde, siger Christina.

Det kan give en bøde på 2.500 kroner ikke at have snor på sin hund, men det kræver selvfølgelig, at der er en myndighed til stede til at give bøden.

By & Havn har etableret et fritløbsområde, en hundegård på cirka 3.000 kvadratmeter, tæt ved Stark, hvor hunde kan løbe frit uden at genere dyr og mennesker.

Fåret Beta blev bidt 23. juni. Foto: Christina Søgaard
Annonce
Det sker

Find din bedste historie frem: Vi bytter for noget koldt at drikke

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Natur

Københavnerne vil hjælpe naturen i stort projekt – og du kan være med

Lokalhistorie

Tony mindes Sydhavnens mange vandrehistorier: Særligt dem om børnelokkere og blottere var skræmmende

Byliv

Gæster melder om problemer med menneskelort i populær park: Nu er det gået helt galt

Kultur

Gør dig klar til kæmpe fest: Lokal festival afslører hovednavn

Sydhavnen

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Samfund

Efter stort fald under corona: Nu er indbrudstyvene tilbage

Byliv

Sommerferie i Sydhavn: Jonas og Anna Luna tager byens børn ud i naturen

Annonce