Annonce
#72timer

Frederik har aldrig manglet noget: Nu skal han leve på gaden for at hjælpe hjemløse

Frederik Holberg skal være hjemløs og sove i Sydhavnens gader for at sætte fokus på folk i nød. Foto: Jens Mouvielle
Onsdag 28. april efterlader Frederik Holberg sin etværelses lejlighed i Sydhavnen og begiver sig ud på en færd som hjemløs i de næste 72 timer. Det gør han for at støtte en god sag.

24-årige Frederik Holberg har meldt sig til projektet #72timer, der i anledning af Hus Forbis 25 års jubilæum sætter fokus på og rejser penge til hjemløse.

For Frederik Holberg handler det om at støtte en god sag, men samtidig handler det også om, at han med projektet har mulighed for at skubbe til sine egne grænser og fordomme.

- Jeg kommer fra en opvækst, hvor jeg ikke har manglet noget, og hvor jeg har haft en høj grad af sikkerhed altid. Derfor tror jeg, det er svært for mig at begribe, hvad man går igennem som hjemløs i Danmark, siger Frederik Holberg og fortsætter:

Annonce

- Når man får muligheden for at skubbe til sine grænser, blive klogere og samtidig få en særlig oplevelse, så synes jeg, man skylder sig selv at sige ja. Derfor skulle jeg heller ikke tænke mange gange over det, før jeg slog til.

Frederik Holberg skal bo og leve som hjemløs for at hjælpe med at sætte fokus på Hus Forbis arbejde. Foto: Jens Mouvielle

Frederik har derfor sat sine suppleringsfag, der giver ham adgang til en kandidat i erhvervsøkonomi, på en kort pause, ligesom han har fået fri fra arbejde, så han kan forfølge de oplevelser, der måtte kommer hans vej i livet på gaden.

- Jeg håber selvfølgelig at gøre mit til at få indsamlet nogle penge til den her gode sag, og så håber jeg på at kunne rykke folks grænser. Jeg glæder mig til at blive klogere og til at lære en ny side af Danmark at kende, siger Frederik Holberg.

Fokus på hjemløshed

Frederik Holbergs tid som hjemløs er en del af et større projekt, hvor frivillige i alle Københavns bydele skal leve på gaden i 72 timer. Målet er at samle intet mindre end 500.000 kroner ind til Hus Forbi, og man kan følge med på bydelenes facebooksider undervejs, i det her tilfælde SydhavnenLIV, hvor der vil blive lagt indhold op fra livet på gaden.

Frederik Holberg får støtte undervejs af personer fra hjemløse-miljøet, hvor han skal stifte bekendtskab med mennesker, der lever som hjemløse af forskellige årsager.


Jeg vil være meget skuffet over mig selv, hvis jeg ikke kan holde tre dage. For nogle mennesker er det jo deres virkelighed, og jeg skal simpelthen kunne holde ved i så begrænset en periode, så jeg kan være med til at løfte det fokus, som folk i nød fortjener.

Frederik Holberg


Han glæder sig til udfordringen, men der er særligt en ting, der gør ham nervøs.

- Jeg kan godt mærke, at jeg er lidt presset over at skulle sove ude. Det er svært at vide, hvad man kan forvente, men hvis man nu bliver forstyrret en masse gange, og hvis folk ikke behandler en pænt, så bliver det nogle lange dage, siger Frederik Holberg, der er fast besluttet på at gennemføre forløbet, uanset hvilke strabadser han møder.

- Jeg vil være meget skuffet over mig selv, hvis jeg ikke kan holde tre dage. For nogle mennesker er det jo deres virkelighed, og jeg skal simpelthen kunne holde ved i så begrænset en periode, så jeg kan være med til at løfte det fokus, som folk i nød fortjener.

Sådan støtter og donerer du

Som virksomhed skriver du det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk hvorefter Hus Forbi sender en faktura. Private køber en avis af den lokale Hus Forbi-sælger og skriver det betalte beløb på sms til 30504816. Indsamlingen varetages alene af Hus Forbi.

Hvorfor #72timer ?

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne. I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation. #72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj. #72timer præsenteres i samarbejde med Hus Forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce