Annonce
Byliv

Glæd jer til en tur i vandet: Til sommer kan man bade fra stranden i Valbyparken

Stranden i Valbyparken. Foto: Valby Lokaludvalg

Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at badestranden i Valbyparken kan benyttes til sommer. Det er sket, selvom badevandet ikke har opnået ‘god’ men kun ‘tilfredsstillende’ kvalitet. Valby Lokaludvalg bakker op om åbningen.

Godkendelsen til at bade fra sommer er sket som konsekvens af flere undersøgelser foretaget af Teknik- og Miljøudvalget der viser, at badevandet har haft ’tilfredsstillende badevandskvalitet’ både i 2019 og 2020. Badevandet har ikke haft ’god badevandskvalitet’ i nogle af årene, men det er ikke langt fra.

Grænseværdierne for bakterier i badevandet ved henholdsvis god og tilfredsstillende kvalitet er næsten ens. Forskellen ligger i, hvor stor en del af tiden der må ske overskridelser.

Annonce


Vi er glade for, at den længe ventede badestrand endelig kan åbne.

Valby Lokaludvalg.


Med den officielle åbning vil badestedet blive tilføjet til kommunens varslingssystem, så den aktuelle badevands-status kan ses via varslings-tavler på stranden samt på kommunens hjemmeside og i badevands-app’en.
I perioder hvor grænseværdierne overskrides, lukkes stranden for badning. Med tilfredsstillende kvalitet vil det forventes, at stranden hen over den almindelige badesæson (den 1. juni til 1. september) samlet må være lukket i op til ti dage.

Valby Lokaludvalg fortæller, at man på stranden bliver advaret mod at bade, hvis badevandskvaliteten er for lav.

- Vi havde foreslået, at lukkedage også blev varslet med flag på stranden, men forvaltningen oplyser, at der bliver ikke opsat flag, fordi stranden ikke er planlagt til at være bemandet med livreddere. Der er i stedet planlagt skilte, der vil lyse rødt med diodelamper på forsiden, og på bagsiden have en lampe, som blinker, når kendt forurening er på vej, siger de.

Nyheden om at man til sommer kan bade fra stranden i Valbyparken har været længe ventet. Idéen til stranden stammer nemlig tilbage fra Valby Lokaludvalgs Bydelsplan 2012.

- Vi er glade for, at den længe ventede badestrand endelig kan åbne, lyder reaktion fra Valby Lokaludvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce