Annonce
Byliv

Grøn Koncert er aflyst: Det er dybt skuffende

Grøn Koncert bliver heller ikke gennemført i år. Arrangørerne har mandag meddelt, at de aflyser årets sommerkaravane. Foto: Michael Bager
Arrangørerne af Grøn Koncert har kæmpet en brav kamp for at kunne afvikle den folkekære musikfestival, der traditionen tro lukkes i Valbyparken. Restriktionerne for forsamlinger gør det dog umuligt.

Arrangørerne bag Grøn har siden genåbningsplanen landede natten til tirsdag i uge 18 været i maskinrummet for at finde en løsning på at afvikle sommerens koncertkaravane ud fra en ansvarlige og bæredygtig model.

Grøn Koncert forsøgte at lave en model, der indebar en fordobling af antallet af koncerter, en nedskalering af gæster per koncert samt sektionsinddelinger af publikum, som også er en del af ekspertgruppens anbefalinger til Regeringen.

Men selvom der er enkelte dele af modellen, der giver genklang i genåbningsplanen, er det særligt makskapaciteten på 2.000 tilskuer frem til udgangen af juli, der gør afviklingen af den planlagte turnéplan umulig.

Annonce

Derfor ser arrangørerne ingen anden udvej end at aflyse Grøn 2021.

- Det er enormt ærgerligt at trække stikket på en helt utrolig gennemarbejdet idé og model, som jeg til enhver tid vil stå på mål for. Vi er meget stolte af det arbejde, vi har lavet helt frem til det sidste sandkorn i timeglasset, og med så stor og positiv feedback fra så mange sider, burde vores afviklingsmodel have fået chancen, lyder det fra Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Skuffet over politikerne

Theis Petersen er især skuffet over, at restriktionerne gør det umuligt at give deres idé på en alternativ afvikling af Grøn Koncert en chance.

- Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn-åbning i den kommende tid. At folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende - særligt taget i betragtning af, at man har valgt at sige god for at gennemføre andre arrangementer med større publikum i samme periode, siger Theis Petersen.


Politikerne og sundhedsmyndighederne har besluttet sig, og det giver ikke mening at hverken tro eller håbe på en Grøn-åbning i den kommende tid. At folketinget vælger at afvige i så væsentlig grad fra ekspertpanelets anbefalinger, er dybt skuffende.

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden


Grøn Koncert er en fest arrangeret af Tuborg og Muskelsvindfonden. Også hos førstnævnte er ærgrelsen over aflysningen stor.

- Vi er enormt kede af, at vi står i denne situation igen, da vi ønskede at samle danskerne til et sommermøde med livemusik og fællesskaber. Nu ser vi frem til 2022 og glæder os til at samles om den faste tradition som Grøn Koncert er, lyder det fra Christian Sveigaard, Marketing Director for Tuborg.

Om Grøn Koncert

Grøn Koncert er en fest skabt af Muskelsvindfonden og Tuborg til glæde og mangfoldige møder for tusindvis af koncertgæster på Grøn. Overskuddet fra alle koncerterne går til Muskelsvindfondens arbejde for at styrke livskvaliteten for mennesker med muskelsvind og deres pårørende

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce