Annonce
Bolig og livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på rabarber-cheesecake

Foto: Helle Troelsen

Denne opskrift på rabarber-cheesecake er en af mine favoritter. Det kan ses på den plettede, håndskrevne lap papir, som jeg fiskede op af mit kartotek med yndlingsopskrifterne.

Nu er det for alvor rabarbersæson. Og det er med at nyde deres saftige stængler i alverdens retter.

Rabarber anvendes mest som en frugt i kager og desserter, men er botanisk set en grøntsag. Den kræver noget sukker for at glide ned, men dens smag matcher så fint til både det søde og det salte køkken. Når vi rigtig kan vælte os i rabarber, så laves der rabarberkompot med ingefær, der er så lækkert til en sprødstegt kylling og nye kartofler.

Annonce

Rabarber indeholder oxalsyre, der kan få slimhinderne i munden til at føles tørre. Der er mindst oxalsyre i forårstiden og frem til midsommer. Derefter er koncentrationen større, hvorfor man ikke bør spise så mange rabarber efter sankthans.

Så det er nu, der skal høstes, bages og kokkereres med rabarber.

Ingredienser

Bund:

250 g digestive-kiks

75 g smør

Fyld:

350 g rabarber

2 dl vand

100 g sukker

4 blade husblas

400 g flødeost naturel

1 vaniljestang

3 spsk. sukker

3 æggehvider, pasteuriserede

3 spsk. sukker

Pynt:

2 dl rabarbersaft

3 blade husblas

Annonce

Sådan gør du

Smelt 75 g smør, knus digestive-kiksene og rør dem sammen med smørret. Pres det ud i bunden af en springform.

Fire blade husblas udblødes i koldt vand.

Rabarberne skylles og skæres i små stykker. De koges møre sammen med to deciliter vand og 100 gram sukker. Tag det af varmen og si mosen, så der løber to deciliter saft fra. Stil saften til side.

Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i den varme rabarbermos, hvor der røres godt rundt, imens den smelter. Stil mosen til afkøling.

Imens røres flødeosten sammen med tre spiseskefulde sukker og kornene fra en vaniljestang, hvorefter den afkølede rabarbermos røres i. Æggehvider og tre spiseskefulde sukker piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Hæld det over kiksebunden og stil kagen i køleskabet. Her skal den hvile i mindst et par timer.

Læg tre blade husblas i blød i koldt vand. Rabarbersaften lunes let. Den må ikke være varm. Den opblødte husblas knuges fri for vand og puttes i rabarbersaften som forsigtigt hældes over kagen, hvor det stivner som et rødt dekorativt gelelag.

Pynt eventuelt med spiselige blomster.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce