Annonce
Glæde

Jakob fik kæmpe opbakning af naboerne i Sydhavnen og blev borgmester: Jeg er ekstremt beæret

Jakob Næsager fra Konservative bor i Sydhavnen og er den nye børne- og ungdomsborgmester. Foto: Hanne Bjørton
Fordelingen af stemmer i Sydhavnen fik de fleste til at spærre øjnene op. Bydelen er nemlig langt mere delt, end hvad man ser andre steder i København. Overraskelsen har særligt et ansigt, og det sidder på en af vores nye borgmestre, der deler skillevæg med folk i 2450.

Få, hvis overhovedet nogen, har haft så godt et valg som Jakob Næsager fra Sydhavnen. Hans parti, De Konservative, voksede til over dobbelt størrelse på Københavns Rådhus, og han var en af de borgmestre, der fik flest personlige stemmer.

For fire år siden flyttede han  til Sydhavnens nye kvarter Enghave Brygge, hvor han bor med sin kone og to børn.

Jakob Næsager og ikke mindst de Konservatives store succes kan aflæses direkte i området med de sydhavnere, Jakob Næsager kalder sine naboer. For mens resten af Sydhavnen havde Enhedslisten og Socialdemokratiet i toppen, havde vælgerne på holmene mest fidus til Næsager og co.

Annonce

Succesen skulle vise sig at blive så stor, at Jakob Næsager efter forhandlinger på Rådhuset kunne tage rollen som børne- og ungdomsborgmester fra årsskiftet.

Jeg har min daglige gang her i Sydhavnen, og jeg er altid åben for en snak om, hvad vi kan gøre for at hverdagen bedre kan hænge sammen for familierne. Så der kommer helt sikkert til at være kortere vej mellem sydhavnernes udfordringer og Rådhuset.

Jakob Næsager

Sydhavnens nye borgmester er utrolig stolt over den store lokale opbakning, han har fået:

- Jeg er vildt stolt og beæret over, at jeg er den mest populære kandidat på mit lokale valgsted, og at mine naboer tror på, at jeg kan være med til at gøre en forskel. Det er en stor tillid, som jeg vil gøre alt for at leve op til, siger en glad Jakob Næsager.

Tættere på Sydhavnen

Jakob Næsagers familie har boet i Sydhavnen i over 50 år, og da bydelen skulle få et nyt boligområde op at stå i form af Enghave Brygge, var Jakob Næsager og konen ikke i tvivl om, at det var noget, de skulle prøve af.

- Jeg er vant til at komme i Sydhavnen, og vi blev hurtigt enige om, at det var en fantastisk mulighed at få ved at flytte her til Enghave Brygge og være med til at starte et nyt område op fra bunden, siger Jakob Næsager og fortsætter:

Jakob Næsager fra Konservative bor i Sydhavnen og er den nye børne- og ungdomsborgmester. Foto: Hanne Bjørton

- Det giver også et helt unikt nabofællesskab, når alle i området er nye. Det kan bare noget helt særligt, siger den kommende børne- og ungdomsborgmester.

Jakob Næsagers ene datter går i den lokale børnehave, og han fortæller, at sydhavnerne kan se frem til, at deres daglige udfordringer vil have kortere vej til Rådhuset, særligt på børne- og ungdomsområdet.

- Jeg har min daglige gang her i Sydhavnen, og jeg er altid åben for en snak om, hvad vi kan gøre for at hverdagen bedre kan hænge sammen for familierne. Så der kommer helt sikkert til at være kortere vej mellem sydhavnernes udfordringer og Rådhuset.

Annonce

Lokale mærkesager

Det er ikke overraskende for Jakob Næsager, at Konservative har været meget populære blandt vælgerne på holmene. De har nemlig flere mærkesager, der knytter sig til de sydhavnere, der bor blandt byens kanaler.

- Vi har meldt meget klart ud, at vi vil have bedre muligheder for parkering, hvilket er en stor frustration for mange borgere her i den nye del af Sydhavnen. Derudover vil vi stoppe spildevandsudledningen i havnen, og endelig vil vi bede skolerne om at åbne deres faciliteter op for foreningerne efter almindelig skoletid, så vi kan få udnyttet vores faciliteter på bedste vis. Den del er også noget, som vil gøre det lettere for mange af de lokale her på holmene, siger Jakob Næsager og fortsætter:

- Særligt den sidste del af visionen med at åbne faciliteterne, får jeg nu mulighed for at gøre noget ved, da jeg jo har fået ansvaret for skolerne. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Annonce
Byliv

Jan kæmper for sin drøm: Aflyste julefrokoster koster ham kvart million

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Læsere undrer sig: Hvorfor koncentreres handicapparkering på ét sted?

corona-belønning

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Musikfest

Efter to års tørke: Kæmpe koncert vender tilbage i Valbyparken

Byliv

Sydhavnens julestjerne er et symbol på fællesskab: - Jeg tror der er solgt 1.000 på en lille uge

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Kaos

Bilister i Sydhavnen må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Sydhavnen

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Historie

Sydhavnens historie: Her er fortællingen om P. Knudsens Gade

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Glæde

Eleverne blev overrasket midt i undervisningen med stor pengepræmie - og så brød jublen ud!

Byudvikling

Store forandringer på vej ved Sjællandsbroen: Grønt lys for boligbyggeri

Sydhavnen

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce