Annonce
Byliv

Johanne har blandet blod med Sydhavnen: Her kan vi noget, man ikke finder andre steder

Johanne Mygind har brugt sin kærlighed til Sydhavnen i sin debutroman, der netop er udkommet. Foto: Lærke Posselt
Bydelen i syd har prentet sig ind i livet på Johanne Mygind, som har gjort sydhavnerne til en væsentlig del af sin store personlige satsning. Det var faktisk slet ikke til diskussion.

Johanne Mygind havde kun sat sine fødder i Sydhavnen en gang eller to, før hun flyttede hertil for snart 14 år siden.

Før det havde Johanne, der er opvokset på Vesterbro, boet de fleste steder i byen, men da hun rykkede til Sydhavnen, fik hun et spørgsmål, der ikke fulgte med flytningen til de andre adresser:

- Hvad vil du dog der?

Annonce

Den mistro, er en af de ting, der ifølge Johanne Mygind knytter sig til vores bydel, som ikke er et sted, man bare tilfældigt passerer uden et ærinde qua den geografiske placering. Til gengæld sker det også, at folk bliver hængende, når de først har opdaget det særlige, som følger med adressen i 2450.

Det, der har fanget Johanne Mygind ved Sydhavnen, er at bydelen er gået fri for den massive udvikling, København har været igennem med boligpriser, der tårner sig op over ‘normale’ menneskers pengepung.

- København har de sidste 20 år udviklet sig til at være dyrt og rigt, og den udvikling har heldigvis ikke fået greb om Sydhavnen i samme omfang. I mit område er den dyreste butik Matas, og man kan købe en kaffe i Café Karen til 25 kroner og ikke det dobbelte som inde i byen. Her kan alle være med, siger Johanne Mygind.

Ikke til forhandling

Johanne Mygind er aktuel med sin debutroman ‘Kærlighedens år’, hvor det ene spor i romanen tager udgangspunkt i Sydhavnen. Hendes hovedperson Nanna gennemgår en skilsmisse og flytter fra Frederiksberg til Sydhavnen. Hun ser det som en personlig deroute, men langsomt går det op for hende, hvor mange kvaliteter Sydhavnen rummer, og kvarteret vokser på hende.

Den oplevelse er noget, som Johanne selv har følt noget af vejen. Hun skulle nemlig også bo i Sydhavnen lidt, før kvaliteterne viste sig for hende.

I mit område er den dyreste butik Matas, og man kan købe en kaffe i Café Karen til 25 kroner og ikke det dobbelte som inde i byen. Her kan alle være med.

Johanne Mygind

- For mig er Sydhavnen et kvarter, der vokser på dig. For at opleve den særlige Sydhavnsånd, skal man bo her i lidt tid. Man skal lige ses an, men når man bliver lukket ind, bliver man en del af et fællesskab, hvor der er en enorm accept af, at den måde du lever på, er ligeså god som andres. Her findes nemlig mange slags familier, og ingen er bedre end andre, siger Johanne Mygind.

Hun husker selv en særlig episode, hvor den hjælpsomhed, Sydhavnen rummer, viste sig:

- Jeg var næsten lige flyttet ind i min nye lejlighed, da min mormor døde. Jeg var lidt ude af den og stødte ind i nabokonen, der selvfølgelig har boet her hele sit liv. Jeg undskyldte for at være forvirret, og sagde jeg var på vej til hospitalet for at sige farvel til min mormor. Der sagde hun med det samme: ‘Skal jeg se efter dine drenge imens’. Det sker altså ikke alle steder, og hun kendte ikke engang mine drenge, men hun tilbød stadig sin hjælp, siger Johanne Mygind og fortsætter:

- Jeg kan godt lide, at der er en enorm hjælpsomhed her. Jeg tror, den kommer af en kultur, hvor folk ikke har så mange penge, så man hjælper hinanden og klarer sig godt på den måde. Det ser jeg som en kæmpe kvalitet.

Annonce

En del af romanen

Det var ikke til diskussion, at Sydhavnen skulle have en plads i Johanne Myginds roman. Men i arbejdet med bogen fik Sydhavnen alligevel større indflydelse, end først tænkt.

Når Johanne gik i stå eller blev i tvivl om nogle faktuelle detaljer, søgte hun hjælp i nogle af de mange lokale facebookgrupper, hvor folk var mere end villige til at hjælpe.

Kom til gratis bog-event med musik

Tirsdag 5. oktober er der mulighed for at komme og høre om Johanne Myginds nye bog, lytte til musik og få lidt god mad. Det foregår i Karens Minde kulturhus og programmet er som følger:

  • Kl. 18.00 -19.00: Mulighed for at købe mad i caféen.
  • Kl. 19.00 – 19.30: Pause.
  • Kl. 19.30 – 21.00: Johanne Mygind fortæller om bogen Kærlighedens år til interviewer Rasmus Riiskjær.
  • Kl. 21.00 – 21.30: Strejkedrengene underholder med kendte strejkesange – hvor nogle er nævnt i bogen.

Arrangementet er støttet af Kgs. Enghave Lokaludvalg


Det betyder blandt andet, at flere af de lokalhistoriske billeder i romanen er nogle, hun har fået tilsendt af hjælpsomme sydhavnere.

- Det har været så fint at mærke folks hjælpsomhed i den her proces. Det er virkelig hårdt at skrive en bog, og jeg er og har været meget nervøs for dens modtagelse. Ikke mindst er jeg nervøs for, hvad folk i Sydhavnen synes om den, for min hovedperson er lidt snobbet i begyndelsen, inden hun falder for området, griner Johanne Mygind.

Er du interesseret i Johanne Myginds bog, kan du købe ‘Kærlighedens år’ i Aage & Agnes Boghandel på Borgbjergsvej til en særlig Sydhavnen pris.

Annonce
Debat

Politiske slogans er én ting - ghettopakker og byggeri på fredet grund noget andet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny badezone på vej: - Vi er glade for alt der er med til at skabe liv og samhørighed her

Samfund

Skideballe til politikere om problemfyldt plads: - I har klattet pengene væk, men ingenting er løst

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Kevin var en vigtig del af Sydhavnen: Nu lever han videre i stor hyldest

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Byliv

Mikkel slår dørene op til Sydhavnens nye spisested: Jeg har aldrig oplevet så stor interesse

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

Navne

Rikke Rohr gjorde et dristigt arbejde for Sydhavnen uden at spørge om lov: Nu får hun flot anerkendelse

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce