Annonce
Samfund

Kampen fortsætter: Demonstranter går på gaden for at bevare Stejlepladsen

Her ses borgere, der er ude for at demonstrere imod byggerierne på Stejlepladsen søndag 3. januar. Foto: Kasper Løjtved
Frustrationerne og diskussionerne har været længe undervejs, og følelserne sidder helt uden på tøjet hos de lokale beboere og bevægelser. Kampen er langt fra forbi – men endnu en milepæl passeres, når demonstranter igen går på gaden i kampen mod byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen.

De har gjort det før, og nu gør de det igen.

Søndag 16. maj klokken 12 på Rådhuspladsen afholder de tre græsrodsbevægelser Amager Fælleds Venner, Fiskerhavnens Venner og Danmarks Naturfredningsforening København en kæmpe demonstration.

Helt konkret er det en demonstration imod byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen i Sydhavnen, der har skabt enormt meget debat i lokalområderne.

Annonce

Jan Mathisen, talsperson for Fiskerhavnens venner, fortæller, at de er glade for den massive opbakning, de har fået fra Sydhavnen i deres kamp mod byggerierne på Stejlepladsen.

- Vores underskriftindsamling med kravet om en folkeafstemning om byggeriet på Stejlepladsen og Lærkesletten blandt borgerne i Københavns kommune er blevet helt fantastisk modtaget i Sydhavnen. Flertallet af de lokale næringsdrivende har underskiftlister liggende i deres butikker og mange har ophængt vores plakater synlig på butiksruderne. Og når vi er på gaden for at samle underskrifter ind, står folk nærmest i kø for at afleverer deres støtte. Vi har nu indsamlet mere end 26.000 underskrifter, siger han.

Vil lægge massivt pres på politikerne

Jan Mathisen siger også, at de tit bliver mødt med spørgsmålet, om det stadigvæk nytter at kæmpe i mod byggerierne. Og her er han ikke i tvivl.

- Vi bliver spurgt om det nytter at kæmpe videre. Vores svar er et stort ja, det nytter. Modstanden i befolkningen mod byggeriet på Stejlepladsen er massiv, og med kommunalvalget om et halvt år kan alt ske. Det har vi jo set før, men det er helt afhængigt at et omfattende og synlig pres fra lokalsamfundet. Derfor håber jeg at mange fra Sydhavnen kommer til demonstrationen den 16. maj. på Rådhuspladsen, siger han.

Hensigten med at demonstrere er at synliggøre den brede folkelige modstand mod byggerierne, og som Jan Mathisen siger, skal demonstrationen også fungere som et startskud for en kampagne op til kommunalvalget 16. november, hvor de tre bevægelser vil lægge et massivt pres på politikerne, der bør 'stoppe yderligere ødelæggelser af den natur, vi allerede i dag har alt for lidt af'.

I forbindelse med demonstrationen vil aktive fiskere fra Fiskerhavnen ved siden af Stejlepladsen sætte fokus på det unikke kulturmiljø, der vil blive ødelagt ved det planlagte byggeri af over 900 boliger.

Desuden advarer Fiskerhavnens Venner om, at byggeriet vil skade fuglelivet i vandet ud for Stejlepladsen.


Nu siger vi stop.

Rasmus Botoft


Annonce

Kendte navne deltager

Dagen vil ydermere være spækket med kendte ansigter, der alle tager del i demonstrationen imod byggerierne.

Skuespiller Rasmus Botoft, der er vokset op på Amagerbrogade, vil blandt andet være konferencier.

- Hele min barndom og ungdom har jeg brugt Amager Fælled – denne mystiske, kæmpestore naturlunge midt i storbyen. Jeg har spillet fodbold på Fælleden, plukket vilde blomster, leget gemmeleg, faret vild, cyklet, løbet, levet og åndet på dette, for København, unikke sted. Amager Fælled er allerede blevet betydeligt beskåret og decimeret de sidste 10 år, nu siger vi stop – bevar Amager Fælled – storbyens små og store dyr og mennesker har brug for den, siger han i en pressemeddelelse.

Desuden vil Peter Dits Christensen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation, være blandt talerne. Han meldte sig netop ud af Venstre, fordi han ikke ville stemme ja til byggerierne på Amager Fælled og Stejlepladsen.

Annisette Koppel er et af de musikalske indslag, og skuespiller Anette Støvelbæk kommer og læser op.

Demonstrationen foregår søndag 16. maj og starter klokken 12 på Rådhuspladsen. Du kan læse mere via arrangementets begivenhed på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce