Annonce
Byliv

Marie hylder sheriffen på Sluseholmen for hjertevarm gestus: Hendes ord går rent ind

Michael også kaldet sheriffen står her foran nogle af byttehylderne, han selv har lavet. Foto: Jens Mouvielle
Michael, der blandt flere af genbrugspladsens brugere kaldes sheriffen, er blevet hyldet på nettet, efter han gik det ekstra skridt for at hjælpe en kvinde ved navn Marie.

På Sluseholmen ligger en lille oase bagerst i det område, hvor folk aflevere deres storskrald. Her er over tid blevet opbygget et større reolsystem, hvor folk fra lokalområdet bytter alt fra bøger, porcelæn, bamser, legetøj og beklædning med hinanden.

En af ildsjælene, der sørger for at holde orden i bytte-systemet samt på genbrugspladsen hedder Michael, i daglig tale kaldt sheriffen. Han har været tilknyttet genbrugsstationen i et års tid, og han er en af dem, der gør en forskel i området.

Det er Marie Timmermanns oplevelse med netop sheriffen et bevis på. Den rummer nemlig både nærhed og omsorg i en grad, så hun delte oplevelsen på nettet med over 300 interaktioner spækket med kærlighed som afkast.

Annonce

Maries oplevelse med sheriffen

Maries opslag kommer her i en uredigeret udgave, præcis som den står på Facebook-siden ‘Sluseholmen - Kanalbyen i København’.

- I dag, som så mange gange tidligere, slog jeg et smut forbi genbrugsstationen på Sluseholmen med diverse til re-cycling. Heriblandt et par køkkenknive, som dels var sløve, dels var til overs. Havde tænkt over, at det nok ikke var smart at lægge knive til genbrug i byttesektionen, men var også lidt ærgerlig over især at den ene skulle i metal-containeren.

Mødte så den venlige, nye person - her tidligere kaldet sherif - på stationen. Spurgte til knive på byttehylder. Han bekræftede - niks ingen knive her. Fik os en snak om at slibe knive med et strygestål. Jeg har hverken strygestål eller evnen til at bruge det, forklarede jeg, men så let slipper man ikke på genbrugsstationen på Sluseholmen.

Jeg forlod min lille landsby på Vestsjælland for 40 år siden, men er flyttet ind i en bydel, der rummer samme værdier for nærvær og hjælpsomhed.

Marie Timmermann

“Det kan du godt finde ud af. Har du et strygestål? Nej. Okay - jeg har 3. Du får lige det ene.”

Jeg skulle lige i Irma, så vi aftalte at mødes derefter. 10 minutter sener fik jeg et venligt prik på skulderen og et strygestål overrakt - lige midt i grøntafdelingen i Irma.

Jeg forlod min lille landsby på Vestsjælland for 40 år siden, men er flyttet ind i en bydel, der rummer samme værdier for nærvær og hjælpsomhed.

I dag mødte jeg den fra den nye sherif på genbrugsstationen. Det var et godt møde.

Annonce

Beæret over ordene

Da SydhavnenLIV møder Michael aka Sheriffen har han ikke selv læst de rosende ord om sig selv på Facebook. Da han ser dem, udbryder han:

- Ej, hvor er det bare dejligt, det er jeg så glad for. Det er præcis det, vi prøver at gøre her. Vi vil gerne skabe noget fællesskab og nærhed, et sted hvor folk kan mødes og snakke, bytte ting og lære hinanden at kende, siger Michael og fortsætter:

Selvom det er et nyt område, så er her en helt fantastisk stemning. Folk vil gerne hinanden, og folk sætter pris på, at man gør sig umage. Derfor går Maries ord rent ind.

Michael

- Selvom det er et nyt område, så er her en helt fantastisk stemning. Folk vil gerne hinanden, og folk sætter pris på, at man gør sig umage. Derfor går Maries ord rent ind.

Michael bruger i runde tal en time om dagen på genbrugsstationen, og alle tilknyttet området er velkomne til at svinge forbi uanset om det er til snak, hjælp med strygestål eller for at gå på opdagelse i byttehylderne.

Annonce
Heltegerning

Thomas sprang ind ad Anjas vindue og reddede hendes liv: Nu hædres han i hele landet

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Til minde om

Klaus mistede sin ven og udødeliggjorde ham i Sydhavnen: Jeg tror, han sidder deroppe og griner af det

Lokalhistorie

Sydhavnens Gadenavne: Blev født i kælderbutik og endte som Kong Harald

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Nye tal: Her er de mest populære børnenavne

S-tog står stille

forklaringen her: Derfor holder en lang række S-tog stille i weekenden

Offentlig transport For abonnenter

overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Sydhavnen

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Bølgen blå

Sæsonen er alt for kort: Københavnerne skal have større glæde af havnebadene

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

112

Mystisk lejlighed fik boligselskab til at slå alarm: Mand skjulte sig ulovligt i Danmark

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Offentlig transport

Datoen er sat: Nyt stoppested for havnebussen åbner snart

Annonce