Annonce
Byudvikling

Nachbar Barista og Bagværk har indtaget Engholmene - Restaurant og vinbar er næsten klar til at rykke ind

Baristaen Malcolm har gjort en servering klar bag disken hos Nachbar. Foto: Hanne Bjørton
Kaffebaren Nachbar har siden sankthans forkælet Engholmene med brød, kaffe og frokost, og der er mere godt på vej. Geppetto Group, et datterselskab til bygherren, planlægger nøje café- og restauranttilbud, så der ikke bliver for meget af samme slags.

Der er panini, rugbrødssandwich og lækre snurrer på tallerkenerne og en duft af kaffe i den smagfuldt indrettede Nachbar Barista og Bagværk på Kærholm.

På gulvene er der rå, fortovsagtige klinker for at give en torveagtig stemning. Møblement og belysning emmer af eksklusivt design

Til sankthans åbnede den nye kaffebar i et af byens hastigt voksende nye kvarterer, kanalbyen Engholmene i Københavns inderhavn.

Annonce

- Beboerne er lykkelige for, at der er åbnet en café. Da vi stadig havde film på ruderne, kunne vi ikke gå her, uden at nogen stoppede og spurgte: "Hvad skal der være her?" Folk er rigtig glade for at bo her, og så er det et plus på kontoen, at der kommer sådan noget her, fortæller Tine Meldgaard, drift og projektchef i Geppetto Group, der står bag åbningen af Nachbar.

Geppetto Group er et datterselskab til bygherren i området, ejendoms- og bydelsudvikleren NPV. Geppetto Group er med til at forme kvarterets karakter ved at udvikle og drive forretningskoncepter i restaurationsbranchen.

Også for at undgå, at der kommer for meget af samme slags. Det giver et roligere fundament for den enkelte forretnings succes.

Geppettos direktør Henrik Fabricius Fallentin og drifts- og projektchef Tine Meldgaard. Foto: Hanne Bjørton

- Bare fordi NPV er færdige med byggeriet, er vi ikke ude af området. Geppetto lægger et lag mere på for at sikre et bredt udbud. Vi har specialiseret os i at gå ind og forme helt jomfruelige områder. Jeg har ikke fundet andre bygherrer, der gør det på den her måde, siger Henrik Fallentin, direktør i Geppetto Group.

- NPV ønsker at gøre området mere attraktivt, og vi har et håb om at kunne måle på beboernes tilfredshed, og om der bliver et bedre naboskab, siger Tine Meldgaard.

Vinbar lige om hjørnet

Udviklingen i andre af Københavns nye bydele har vist, at det kan tage tid at tiltrække forretninger og restaurationer, fordi man lige ser tiden og udviklingen i området an, før man starter butik eller café.

- Det er svært at være de første, så vi håber, at vores koncepter åbner op for, at andre kommer til, siger Henrik Fallentin.

Vi har specialiseret os i at gå ind og forme helt jomfruelige områder.

Henrik Fallentin, direktør i Geppetto Group

Han tæller sig frem til, at der er 13 butiks- eller restaurantegnede lokaler i stueplan i nærområdet, og de er endnu ikke alle besat. Men der er allerede en del i baghånden fra Geppetto Group.

- Vi har planer om en vinbar på Christian Langes Plads på  Lyngholm i det lille hvide hus, der ligner en kirke. Den skal have navnet 'Anløbet', og vi er sådan set klar, men mangler bare en alkoholbevilling. Der bliver også en anden vinbar på pladsen, 'Klase', som kommer til at hænge sammen med 'Anløbet', fortæller Tine Meldgaard.

I den kirkelignende bygning skal vinbaren 'Anløbet' holde til. Bygningen er kendt af mange som 'Druknehuset' - læs om hvorfor på geppetto.dk. Foto: Hanne Bjørton

- Og så arbejder vi på en italiensk restaurant, også på Christian Langes Plads. Den skal hedde 'Pacifisti', og det er inspireret af, at alle gader har navne efter modtagere af Nobels fredspris, siger Henrik Fallentin.

Alle forretningskoncepter har bæredygtighed og økologi som fællesnævner og det gode naboskab.

- Den italienske restaurant skal også have takeaway og salg af pizzadej, og på samme måde skal du i vinbaren kunne hente en flaske vin med lidt snacks og sætte dig ind i din gård, siger Tine Meldgaard.

Coronaen har spændt ben og betydet forsinkelse af åbningerne.

- Som et eksempel kan jeg fortælle, at et kasseapparat skal man bestille tre måneder tidligere, fordi der er materialemangel, så det gælder om at være i god tid. Men vi forventer, at 'Klase' åbner hen imod slutningen af oktober, siger Henrik Fallentin.

Læs mere om kaffebaren på nachbar.dk.  Og på geppetto.dk kan du læse om planerne noget længere ude i fremtiden, mens områdets byggerier skyder op: En dansk/nordisk restaurant på Nobelholm og en mellemøstlig restaurant på Lyngholm.

Hos Nachbar sidder man ikke 'alene' ved små borde, men ved et stort, sammenhængende bord i fællesskab med baristaen og alle andre. Foto: Hanne Bjørton
Annonce
Byliv

Jan kæmper for sin drøm: Aflyste julefrokoster koster ham kvart million

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Læsere undrer sig: Hvorfor koncentreres handicapparkering på ét sted?

corona-belønning

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Musikfest

Efter to års tørke: Kæmpe koncert vender tilbage i Valbyparken

Byliv

Sydhavnens julestjerne er et symbol på fællesskab: - Jeg tror der er solgt 1.000 på en lille uge

Stort smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Kaos

Bilister i Sydhavnen må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Sydhavnen

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Historie

Sydhavnens historie: Her er fortællingen om P. Knudsens Gade

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Glæde

Eleverne blev overrasket midt i undervisningen med stor pengepræmie - og så brød jublen ud!

Byudvikling

Store forandringer på vej ved Sjællandsbroen: Grønt lys for boligbyggeri

Sydhavnen

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Annonce