Annonce
Byudvikling

Ny kæmpe-bydel: Her er planerne for Otto Busses Vej

Planerne for Otto Busses Vej blev fremlagt onsdag eftermiddag med pomp og pragt. Selv samme dag var det igen tilladt at samles op til 50 udendørs. Foto: René Mølskov
Arkitektkonkurrencen er afsluttet og det står klart at drømmen om området ved Otto Busses Vej skal inddeles i seks kvarterer, hvor der bliver plads til både en park og et idrætsområde med tre fodboldbaner.

Bierne summede om kap med smalltalken, da en perlerække af plancher blev præsenteret foran Lokomotivværkstedet på Otto Busses Vej.

Det kæmpestore areal på størrelse med Christianshavn kalder grundejerne for Jernbanebyen. Her på det gamle godsbaneterræn på Otto Busses Vej banede kommuneplanen for 2019 vej for for udviklingen af området.

Den nye bydel ved Otto Busses Vej indeholder både planer om flere fodboldbaner og grønne arealer. Foto: René Mølskov

Det blev Team Cobe, der løb med sejren i arkitektkonkurrencen, hvor vurderingsudvalget blev præsenteret for fem forslag til udviklingen af den nye bydel på Vesterbro.

Annonce

Vinderforslaget deler området op i seks kvarterer, hvor der både skal være boliger, butikker og plads til erhverv. Men ikke mindst skal der, som det er blevet debatteret heftigt på Vesterbro de sidste år, være plads til det grønne. Planerne indeholder således både en park og et idrætsområde med tre fodboldbaner. En 11-mandsbane og to 8-mandsbaner. Derudover plads til blandt andet basket, skater-baner og udendørs fittness.

Markerer et paradigmeskifte

Den nye bydel er omkranset af Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade og på området er der en lang række historiske bygninger. Da politikerne vedtog Kommuneplan 2019, som blandt andet sætter de overordnede rammer for udviklingen af området, var de ifølge overborgmester Lars Weiss meget bevidste om, at de rammer var afgørende for det nye områdes fremtid.

- På rådhuset besluttede vi, at det ikke skulle være nemt. Det skal være et bilfrit område. Det grønne skal være et bærende element. Fra starten skal kultur- og fritidsaktiviteter tænkes ind. De historiske spor i området skal bevares. De bygningsmæssige kvaliteter skal udnyttes og de rummelige kvaliteter skal bibevares. Jeg må blankt erkende, at det var humlebien, der virkelig havde taget på i vægt, som var den opgave de skulle løse. Jeg troede ikke rigtig på det, siger Lars Weiss og fortsætter:

- Men når man så ser de fem forslag, der kom ind, så symboliserer det en ny måde at tænke byudvikling i København på. Jeg bor tæt på Ørestaden. Dengang var det infrastrukturen, man startede med. Her starter man med det grønne og rekrative element og bygger byen op omkring det. Det er en anden måde at tænke byudvikling på. Det kommer til at markere et paradigmeskifte i København.

Annonce

Processen er kun begyndt

Når man bladrer det 50 sider lange forslag fra Team Cobe igennem kan man få indtryk af, at planen er støbt i beton (og grønne træer). Men det er langt fra tilfældet. For nu begynder arbejdet med at omdanne det omfattende forslag fra Team Cobe til en helhedsplan for området. Det sker i samarbejde med Københavns Kommune Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg, naboer og andre interessenter.

Thomas Egholm, formand for Vesterbro Lokaludvalg ser frem til at diskutere indholdet med sine kollegaer i lokaludvalget, når de mødes lørdag 8. maj. For der er masser af godt i planen, men også masser man kan debattere.

- Jeg glæder mig til en god, lokal drøftelse med de andre medlemmer, siger han og understreger, at der sikker dukker masser af spørgsmål op:

- Man kunne spørge, hvorfor parken ikke er større end den er? Det er jo godt, at der er meget grønt rundt omkring på området. Men den store park er jo ikke så stor igen. Den er for eksempel ikke så stor som Enghaveparken er. Der er nogle gode, grønne strøg gennem området. Men vi ved jo ikke, hvor grønne de er, når man først bevæger sig rundt i dem.

Du kan følge med i debatten på VesterbroLIV.dk og på facebook.com/VesterbroLIV

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce