Annonce
Byliv

Nyt grønt madkoncept kommer til Sydhavnen

FællesGro kommer til Sydhavnen. Foto: Pia Simms
Det grønne madkoncept FællesGro kommer til Sydhavnen, hvor de fra juni slår dørene op for en ugentlig høstdag, hvor medlemmer af madkonceptet kan komme og hente deres lokalt dyrkede grøntvare.

FællesGros udvider deres populære koncept til Sydhavnen. Det er sket, fordi FællesGro er gået sammen med Startup Guide Store om at bringe frisk økologisk grønt direkte fra marken til Sydhavnen.

Det betyder helt konkret, at beboere i Sydhavnen hver torsdag fra juni til december kan hente friske grøntsager, æg og blomster, hvor folkene fra FællesGro står klar til at dele ud af både viden og tips om ugens høst. Det hele foregår på Startup Guide Stores adresse på Borgbjergsvej 1.

For at kunne gøre brug af tilbuddet kræver det, man er medlem af FællesGro, hvor man betaler forud for høstsæsonen for sin andel af høsten. Landmanden producerer afgrøderne og FællesGro sørger for, at man kan afhente sin høst hver uge i ens egen bydel i København.

Annonce

Sammen om høsten

I Sydhavnen vil den friske høst komme direkte fra Nørbys Grøntsager på Stevns, som har været med i FællesGro og leveret grønt til københavnerne siden den tidlige begyndelse i 2018.

Sammen sætter samarbejdspartnere og FællesGro fokus på, at tænke afsender og sæson ind i vores valg af fødevarer i hverdagen og skabe et mødested for de lokale, der kan få sig en snak, imens de samler ugens høst.


Medlemstallet vokser år for år og det er med stor fornøjelse, at vi i år kan komme til Sydhavnen, hvor vi er sikre på at vi hurtigt vil få et stærkt, lokalt fællesskab omkring økologien.

Livia Urban Swart Haaland, med-initiativtager til FællesGro


- Med FællesGro og vores gode samarbejdspartnere, gør vi det muligt for os byboere at støtte op om små producenter, så vi i fællesskab, land og by, kan skabe mere og bedre lokalproduceret økologi – og en tættere forbindelse mellem forbrugere og landmænd, udtaler med-initiativtager til FællesGro Livia Urban Swart Haaland.
Hun glæder sig til at åbne i Sydhavnen.

- Medlemstallet vokser år for år og det er med stor fornøjelse, at vi i år kan komme til Sydhavnen, hvor vi er sikre på at vi hurtigt vil få et stærkt, lokalt fællesskab omkring økologien.

Fakta om FællesGro i Sydhavnen

Høstposen: Min. 6 forskellige afgrøder hver uge – og mulighed for tilkøb af økologiske æg, blomster samt andre økologiske varer fra lokale producenter og leverandører.

Pris: 2100 kr. for en halv høstsæson, som betales på forhånd for 14 høstgange. (Det svarer til 150 kr. pr. høstpose).

Hvor: Foran Startup Guide Store, Borgbjergsvej 1, 2450 København

Hvornår: Hver torsdag fra kl. 15:30-18:30 i høstsæsonen, der løber fra 10. juni til 16. december.

Hvordan bliver man medlem: På www.faellesgro.dk kan man læse mere og blive medlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce