Annonce
Byliv

Så er det faldet på plads: Kæmpe ønske går i opfyldelse i Sydhavnen

Bavnehøj Allés udvikling med nye byrum har været et stort ønske fra lokale i området såvel som for Kongens Enghave Lokaludvalg. Foto: Hanne Bjørton
Pengene er fordelt i Budget'22, og der er fundet midler til at etablere et meget efterspurgt samlingssted i Bavnehøj, der grænser op til Vestre Kirkegård.

Der er gode nyheder for de mange engagerede beboere i området i og omkring Bavnehøj.

Der er nemlig afsat 9,3 millioner kroner til at skabe et nyt mødested på Bavnehøj Allé og en cykelforbindelse gennem Vestre Kirkegård, som får en udgang midt på Sjælør Boulevard.

Et sådan mødested har været et brændende ønske for beboerne i området, der har manglet og savnet et mødested i deres lokalområde.

Annonce

Det har Asbjørn Riis, der sidder i formandskabet hos Områdefornyelsen Bavnehøj tidligere fortalt til SydhavnenLIV:

- Bavnehøj har i mange år været en glemt bydel, fordi vi er afgrænset af jernbanen, Sjælør Boulevard og Vestre Kirkegård, og der er sådan set ikke nogen steder inde i bydelen, hvor man kan opholde sig. Der er hverken noget torv eller nogen plads, og det betyder, at folk har svært ved at mødes og lære hinanden at kende, har Asbjørn Riis tidligere pointeret.

Konkrete tiltag

På det grønne areal langs Bavnehøj Allé etableres en række mindre byrum, der skaber mulighed for ophold og gør adgangen til det grønne byrum mere sikker. Foran indgangen til Vestre Kirkegård etableres en plads med mulighed for aktiviteter som eksempelvis markeder, og det vil fremover ikke være muligt for privatbiler at køre ind på kirkegården fra Bavnehøj Allé.

Ved Sjælør Boulevard skabes en ny indgang til Vestre Kirkegård med ramper og trapper overfor Sankt Annæ Gymnasium. Indgangen skal tilgodese cyklister, kørestolsbrugere og dårligt gående. Samtidig skal der også indsættes en låge i kirkegårdens hegn ved Nathalie Zahles Vej. De nye indgange til kirkegården vil skabe tryggere skoleveje over Vestre Kirkegård for skoleelever fra Bavnehøj skole, som bor i Valby.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) er yderst tilfreds med investeringerne i Bavnehøj:

Det er et stort engagement i Bavnehøj for at trække området i en positiv retning, og den skal vi understøtte fra politisk side. Med de afsatte midler bliver det muligt at skabe et attraktivt byrum.

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL)

- Det er et stort engagement i Bavnehøj for at trække området i en positiv retning, og den skal vi understøtte fra politisk side. Med de afsatte midler bliver det muligt at skabe et attraktivt byrum, som også kan hjælpe til at øge trygheden, og samtidig får vi slået hul i det hegn, som står som en barriere mellem to bydele langs Sjælør Boulevard. Det giver bedre forhold for de bløde trafikanter, og det styrker sammenhængskraften mellem to kvarterer. Jeg er rigtig glad for, at vi kan hjælpe til at opfylde nogle af de lokale ønsker med denne budgetaftale, siger Ninna Hedeager Olsen.

Annonce
Debat

Politiske slogans er én ting - ghettopakker og byggeri på fredet grund noget andet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny badezone på vej: - Vi er glade for alt der er med til at skabe liv og samhørighed her

Samfund

Skideballe til politikere om problemfyldt plads: - I har klattet pengene væk, men ingenting er løst

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Kevin var en vigtig del af Sydhavnen: Nu lever han videre i stor hyldest

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Byliv

Mikkel slår dørene op til Sydhavnens nye spisested: Jeg har aldrig oplevet så stor interesse

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

Navne

Rikke Rohr gjorde et dristigt arbejde for Sydhavnen uden at spørge om lov: Nu får hun flot anerkendelse

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce