Annonce
Bolig og livsstil

Spørg Kjeld Bjerre: Fliser omkring plænen

1: Her er der styr på sagerne - ikke et græsstrå vender forkert, og mos kender vi slet ikke til. Privatfoto

Hej Kjeld

Tak for dine mange oplysende artikler.

Jeg vil gerne dele mine erfaringer med dig angående Roberta (robotplæneklipper, red.). Hun gør det nemlig ikke alene. Men vi har nu haft hende hele sidste år, så vi har høstet nogle erfaringer.

Før anskaffelsen lagde jeg fliser str. 20 x 40 rundt om græsplænen. Når den kurver, kræver det lidt tålmodighed og en stor vinkelsliber. Men, det betaler sig. Grænserne for plænen ligger nu helt fast. Køreledningen er lagt ned otte centimeter inden for plænen og risikerer ikke at blive hakket over. Og haven ser mere ordnet ud. Til sidst er bedene planeret, så Roberta ikke kommer til at hænge på en kant nogen steder.

2: En enkel og snedig måde at skaffe robotklipperen ly på. Privatfoto

Når hun bliver træt, er der en plads til hende inde i skuret. Her står ladestationen altid og hele året beskyttet. Om vinteren sætter jeg bare en låge for.

Klippehøjden holder jeg på fem centimeter. Fire er for lidt - det gør græsset mere udsat for tørke.

Det sidste par uger før efterårsferien sætter jeg højden til syv centimeter, for så at standse klipningen, frem til der er vækst igen om foråret. Jeg afbryder ikke strømmen til ladestationen.

Sidst i marts får plænen en gang plænegødning og kalk. Eventuelt gødning igen i maj. Mos har jeg ikke noget af, da jeg altid har brugt bioklip.

Med venlig hilsen

Oskar Pedersen, Vodskov

Annonce

Hej Oskar

Tak for de gode råd. De kommer tydeligvis fra en mand med styr på grejerne: Her er intet overladt til tilfældigheder!

Sidst, da jeg skrev om klargøring af Roberta til en ny sæson, fortalte jeg, at vores plæne er blevet meget pænere, efter at Roberta har overtaget klipningen - og påstod lidt frisk, at mosset også var væk.

Nu har jeg lige tilbragt gud ved hvor mange timer med at lægge en ny kantledning ned - altså ikke noget med pløkker, men en fin og fortinnet kobberledning lagt ned i 4-5 centimeters dybde.

Det foregik for en stor del på mine værkende knæ, så jeg kom i usædvanlig nærkontakt med plænen, og jeg må indrømme, at der stadig er en hel del mos.

Men der er ingen steder, hvor der kun er mos, og det er faktisk en ganske stort fremskridt. Og jeg er fast i troen på, at en kombination af korrekt gødning og Roberta utrættelige klipning, nok skal ende med at få has på mosset - ad åre!

Venlig hilsen - og tak

Kjeld Bjerre

https://fyens.dk/artikel/g%C3%B8r-det-selv-manden-kjeld-bjerre-robotklipper-skal-p%C3%A5-gr%C3%A6s-men-billig-lorte-ledning-h%C3%A6vner-sig
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce