Annonce
Byliv

Valbyborgere og sydhavnere pryder nyt gigantisk kunstværk: Det er sjovt at give noget tilbage til sit område

Her ses Jacoba Niepoort og Peter Skensved, der er i gang med at arbejde på portrætterne af de lokale valbyborgere og Sydhavnere, der udgør det kæmpestore kunstværk. Foto: Eze Muller
Den lokale kunstner Jacoba Niepoort har sammen med sin makker Peter Skensved skabt et helt unikt og 45 meter langt kunstværk på grænsen mellem Valby og Sydhavnen.

Forbipasserende ved Ny Ellebjerg Station har i uge 40 kunne se et lokalt mesterværk blive skabt på hele 45 meter af hegnet langs stationen ud for Next Sukkertoppen Gymnasium.

Her har Jacoba Niepoort, der bor i Sydhavnen, knoklet sammen med sin makker Peter Skensved på at skabe et unikt kunstværk, der viser i alt ni portrætter af beboere i Sydhavnen og Valby.

Jacoba Niepoort, der hovedsageligt bruger tid på at male gavlmalerier i udlandet, fortæller, at det har været en sjov proces at genskabe ansigter fra lokalområdet på et værk, der er i gåafstand fra hendes egen hoveddør.

Annonce

- Det har været sjovt at møde en masse fra området i den her proces, særligt når jeg selv har boet i Sydhavnen de seneste år. Det har været spændende at høre folks historier, og der er noget særligt ved at stå og nørde over et ansigt, man lige har lært at kende og genskabe det i stor skala på den her væg. Det gør det hele lidt mere personligt, og det kan jeg rigtig godt lide, siger Jacoba Niepoort.

Det har været spændende at høre folks historier, og der er noget særligt ved at stå og nørde over et ansigt, man lige har lært at kende og genskabe det i stor skala på den her væg.

Jacoba Niepoort, kunstner

Selve idéen bag kunstværket med de lokale portrætter er en genskabelse af et værk, Jacoba og Peter lavede tilbage i 2019, og der er noget særligt ved at vende tilbage og genskabe noget i ens eget område, siger hun:

- Det er sjældent, jeg kommer tilbage til et sted, hvor jeg har malet, så der er helt klart noget særligt ved at komme tilbage og høre reaktionerne fra folk, der har gået her de sidste par år. Særligt er der nogle, der har sagt, at de har ændret deres rute på vej til arbejde for at se på værkerne, og det er jo altid fedt at høre.

Ikke plads til alle

Portrætterne af de lokale beboere i Sydhavnen og Valby kom i hus ved, at man selv kunne melde sig som model. Jacoba Niepoort og Peter søgte folk i alle aldre, som kunne få taget deres fotos i enten Valby Kulturhus eller Karens Minde Kulturhus.

Selvom portrætterne blev efterspurgt med kort varsel, dukkede der mange flere op, end der er plads til på væggen, fortæller Jacoba. Det er der dog en løsning på.

Det nye kunstværk er 45 meter langt og består af kæmpestore portrætter af lokale fra både Valby og Sydhavnen. Foto: Eze Muller


- Jeg ville ønske væggen var 190 meter, så vi havde plads til alle, men vi er som forventet blevet nødt til at udvælge nogle af de mange fantastiske portrætter. Fotos af alle vil dog komme op i printet miniformat ved siden af væggen, siger Jacoba Niepoort.

For de interesserede holdes der på onsdag 6. oktober kl. 15 fernisering ved det nye værk på Ny Ellebjerg Station. Alle er velkomne til at svinge forbi og studere det nye kunstværk og høre nærmere om Jacoba og Peter Skensveds arbejde.

Annonce
Debat

Politiske slogans er én ting - ghettopakker og byggeri på fredet grund noget andet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny badezone på vej: - Vi er glade for alt der er med til at skabe liv og samhørighed her

Samfund

Skideballe til politikere om problemfyldt plads: - I har klattet pengene væk, men ingenting er løst

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Kevin var en vigtig del af Sydhavnen: Nu lever han videre i stor hyldest

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Byliv

Mikkel slår dørene op til Sydhavnens nye spisested: Jeg har aldrig oplevet så stor interesse

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

Navne

Rikke Rohr gjorde et dristigt arbejde for Sydhavnen uden at spørge om lov: Nu får hun flot anerkendelse

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce