Annonce
Debat

Vil politikerne spille bold med os eller idrætten generelt?

Ajax København efterspørger bedre idrætsfaciliteter. Her er klubben i en tidligere kamp på hjemmebane i Bavnehøjhallen. Arkivfoto: Christian Grundtvig

Vi har så mange gode afleveringer i Ajax København – men er der nogen der vil gribe dem?

I den seneste opdatering af Facilitetsdatabasen fra Idrættens Analyseinstitut, der viser antallet af idrætsfaciliteter pr. indbygger i de danske kommuner, skal vi langt ned på listen for at finde Københavns Kommune – faktisk helt ned i bunden!

På plads nr. 98, ud af 98 mulige, finder vi Københavns Kommune. Selv med en fordobling af alle idrætsfaciliteter i København, ville vi kun rykke en enkelt plads op i tabellen.

Annonce

Naturligvis hører det med, at Københavns Kommune har landets største indbyggertal. Men at vi er landets største kommune, kan vel ikke retfærdiggøre, at vores muligheder for at dyrke organiseret foreningsidræt er væsentligt ringere end i resten af landet?

Kunne der være nogen, der var interesserede i for alvor at sætte idrætten, udvidelse heraf og den dertilhørende folkesundhed på dagsordenen?

Flemming Thomsen, formand for Ajax København

Vi ved, at en fordobling af idrætsfaciliteter er et kæmpe stort projekt, og at det ikke kan gøres natten over. Men tallene taler deres tydelige sprog, og skal kommunen kunne tilbyde så mange børn, unge, voksne eller seniorer et tilbud om struktureret idræt eller motion, skal der ske en ændring i måden kommunen prioriterer på.

Mange børn og unge må i dag stå på ventelister for at kunne blive en del af idrætsfællesskaber.
Hvert år vokser København gevaldigt i indbyggertal, hvorfor ventelisterne kun bliver længere. Men der bliver stadig ikke allokeret nok midler til udvidelsen af kultur- og idrætstilbud.

Ligeledes har vi af og til svært ved at finde tid i kommunens forskellige idrætsfaciliter, fordi de også benyttes af foreninger, der har hjemme uden for Københavns Kommune. Så er det i særdeleshed op ad bakke for os, når andre interessenter tilsyneladende også har adgang til de i forvejen svært tilgængelige faciliteter. Det er der ikke meget fairplay over.

Vi vil så gerne idrætten i København, i særdeleshed håndbold, basketball og e-sport. Men vi kan ikke opretholde de gode tilbud, så længe vi ikke har den fornødne pladskapacitet. Vi har derfor brug for folk med beslutningskompetencerne det rette sted, der ligesom os gerne vil idrætslivet i Københavns Kommune.

Der er vistnok også kommunalvalg inden forfærdeligt længe – kunne der være nogen, der var interesserede i for alvor at sætte idrætten, udvidelse heraf og den dertilhørende folkesundhed på dagsordenen?

I så fald, vil vi gerne være med til at sætte skub i en udvikling der gavner hele det københavnske idræts- og foreningsliv.

Annonce
Debat

Politiske slogans er én ting - ghettopakker og byggeri på fredet grund noget andet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ny badezone på vej: - Vi er glade for alt der er med til at skabe liv og samhørighed her

Samfund

Skideballe til politikere om problemfyldt plads: - I har klattet pengene væk, men ingenting er løst

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Kultur

Kevin var en vigtig del af Sydhavnen: Nu lever han videre i stor hyldest

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

Byliv

Mikkel slår dørene op til Sydhavnens nye spisested: Jeg har aldrig oplevet så stor interesse

Samfund

Bente savner handicapvenlige badesteder: - Lav en badebro ved stranden og bedre trapper til havnebassinet

Navne

Rikke Rohr gjorde et dristigt arbejde for Sydhavnen uden at spørge om lov: Nu får hun flot anerkendelse

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Annonce